Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2013 12:55 - Учен вещае нова ледена епоха от следващата година
Автор: astoni Категория: Други   
Прочетен: 766 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 08.04.2013 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Докато Великобритания се готви да мръзне през целия април, а водещите учени преувеличават информацията за глобалното затопляне, руски астрофизик уверява, че лято няма дa има. Земята се намира на прага на поредния ледников период.
 Астрономически пролетта в Северното полукълбо настъпи още през март, но копенеещите да я усетят англичани са обречени да преживеят поне още един зимен месец. Студеното време ще продължи до май. Според синоптиците априлските дни ще ги зарадват само с ниска влажност, но температурите едва ли ще се вдигнат над +5 градуса. Метеоролозите уверяват, че такава студена пролет не е имало от два века.
 Може би всичко щеше да е наред, но съчетанието на студа със суровите снеговалежи, изсипали се повсеместно над територията на Великобритания, може да са началото на нов ледников период. Ледниковата ера според изследователи ще започне следващата година и ще продължи двеста години.
 Руският учен, докторът на науките Хабибула Абдусаматов от Пулковската обсерватория в Санкт Петербург, е убеден, че безкрайните студове тази година не са случайност, а закономерно начало на студения апокалипсис на планетата. Доктор Абдусаматов смята, че рязкото спадане на средните температури е било предсказуемо и неизбежно. За последен път Земята е преживяла глобално застудяване - т.нар. Малък ледников период  - през 1650-1850 г., като най-ниските температури и най-студената му фаза са наблюдавали в Европа, Северна Америка и Гренландия. 
 "Замръзнали всички холандски канали, нараснали гренландските ледове, хората били принудени да изоставят родните си места - разказва руският учен. - Имало периоди, когато Темза и Сена замръзвали напълно, и периоди, когато температурата на водата в тези реки на превишавала 4 градуса. Човечеството процъфтявало в топлите периоди и преживявало студените. Климатът е нещо, което никога не е било и никога няма да бъде стабилно."
 Да се върнем на априлска Великобритания. Посоката на високите струйни течения наистина не позволява на пролетта да встъпи в правата си, напротив - обещава риск от снеговалежи и нощни замръзвания на север и изток в страната. 
 Метеорологът Джонатан Пауъл от Vontage Weather Service казва: "Бог е свидетел, издържахме всички мъчения на тази дълга зима, но ако и следващия месец хората не видят слънце, съветът ми е такъв: възползвайте се от услугите на подходящата авиокомпания. Липсата на валежи, разбира се, е утешително, но не забравяйте да си облечете топли дрехи преди излизане на улицата. Надявам се месец май да стане спасение от този студен ад, поне ако се вярва на прогнозите. Но се страхувам, че следващата година ситуацията с времето ще се повтори с точност."
 Британците вече са нарекли февруари, март и започналия април на 2013 година "загубената английска пролет". Метеорологичният център Met Office е фиксирал рекордно падане на температурите в Северен Уелс, северната част на Англия и Шотландия - минус 11 градуса.
 "Времето е изключително, необикновено студено и студът е необикновено продължителен  - слаби промени се очакват едва от следващата седмица", коментира положението Стивън Китс от Met Office.
 Туристическият бизнес във Великобритания се готви за тежки загуби, възлизащи на десетки милиони паунда.

Мегавселена
Източник: Express.co.uk



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astoni
Категория: Изкуство
Прочетен: 236964
Постинги: 353
Коментари: 62
Гласове: 639
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930